2018-Bytte/Salgs weekend
Per Oscar Jensen

Udstilling med Per Oscar Jensen
Malerier

Per Oscar Jensen, født 1947 i København/Danmark. Han studerede på Kunstakademiet i København fra 1975 til 1982.
Han debuterede i 1975 på en den 6. Biennale i Kunsthalle, Rostock, og to år senere i Danmark på Kunstnernes Efterårsudstilling på "Den Frie" i København.
Hans karriere som kunstner startede for alvor i slutningen af 60'erne. I denne periode blev han grebet af en kunstretning, som tog sit udgangspunkt i Pop Art med stærke impulser til 70'ernes nyrealisme og superrealisme, og som fik stor betydning for hans forhold til maleriet. Fotografiet blev her brugt som en underbyggende funktion for en realisme, som ikke udelader en eneste detalje, ofte med detaljer fra hverdagens brugsgenstande og livet omkring os, en spejling i en butiksrude, et gadekryds, en parkeret bil på en stille vej. Senere blev denne realisme langsomt nedbrudt for ham, og de genkendelige elementer i hans malerier gik i opløsning. Tilbage var kun lyset, refleksionerne og strukturen. De seneste år er de realistiske figurer langsomt vendt tilbage igen, dog i en ny og enklere form med en klarere farveholdning.

Per Oscar Jensens seneste malerier og akvareller er stadigvæk opbygget af genkendelige, fragmenterede, dagligdags genstande, som for eksempel: stole, bilvrag, sofaer, vinduer, døråbninger, tomme rum, forladte hjem, skyggeagtige personer som betragter omverdenen, personer som bevæger sig gennem rummet, personer som bevæger sig ud af billedfladen, lysreflekser med et fysisk nærvær, frit svævende genstande i halvabstrakte rum, tekst-brudstykker som løsrevne associationer i den kompositoriske opbygning.

I hans malerier er den hvide farve et fundamentalt afgørende element. Den hvide farve er med til at definere de øvrige farver i maleriet. Hans malerier har to modsatrettede tendenser. Den ene tendens i maleriet viser stramme og præcise former og streger med klare budskaber, den anden tendens viser en iboende uro og konflikt, et brud med det stramme og kontrollerede.

Fernisering 20. januar kl. 14-16. Alle er velkommen

Udstillingen kan ses lørdage - søndage
kl. 13 - 16 i perioden
20. januar - 18. februar